REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na zázvoru s česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra potřené se solí utřeným česnekem, obalené v mouce smíchané s nastrouhaným zázvorem, vejcích a strouhance, upečené v troubě zabalené do alobalu.


Ingredience:
4 kspoce kapra
4 ksstroužky česneku
1-2 ksvejce
2-3 lžícepolohrubé mouky
1 lžičkamletého zázvoru
60 goleje
strouhanka
alobal
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí
2. Filety obalíme v mouce promíchané se zázvorem a protáhneme vejcem a strouhankou
3. Každou porci zabalíme zvlášť do alobalu potřeného olejem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, během pečení balíčky několikrát obrátíme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory a se salátem z čerstvé zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy