REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr pečený na mandlích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečený kapr pokapaný citrónovou a pomerančovou šťávou, ochucený drceným kmínem a pokladený lupínky másla a mandlemi.


Ingredience:
1 ksvykuchaného kapra i s hlavou o váze 2-2,5 kg
150 gmásla
100 gmadlových lupínků
citrónová a pomerančová šťáva
drcený kmín
rybí vývar
sůl
snítky čerstvé petrželky na ozdobu
kolečka citrónu a pomeranče na ozdobu

Postup:

1. Očištěnou rybu před pečením nařízneme na boku, z obou stran, několika nepříliš hlubokými příčnými zářezy, osolíme ji z venku i zevnitř a pokapeme citrónovou a pomerančovou šťávou, necháme ji nejméně 30 minut odležet
2. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, vložíme rybu, posypeme kmínem a poklademe lupínky mandlí a zbylého másla
3. Maličko podlijeme rybím vývarem a prudčeji pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut, během pečení rybu přeléváme vypečenou šťávou
4. Upečenou rybu rozdělíme na porce, dáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme petrželkou a dílky citrónu a pomeranče.

Doporučení:

U pečení kapra je vhodné ponechat kůži i ploutve a to i ocasní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy