REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na víně a smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na úpravu kapra z maďarské kuchyně. Lze použít i jiný druh sladkovodní ryby, například maso sumce, candáta, štiky …


Ingredience:
1 kgkapra (sumce, candáty, štiky ...)
100 gslaniny
2 dlzakysané smetany
2 dlbílého vína
1 ksmrkve
1 kskousek celeru
červená mletá paprika
hladká mouka
bobkový list
nové koření
celý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Porce kapra osolíme a do kůže uděláme po 2 cm zářezy, do kterých vložíme tenké plátky slaniny
2. Víno naředíme 1 dl vody a svaříme s nakrájenou mrkví, celerem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem
3. Porce kapra vložíme do pekáče, který vymažeme máslem, posypeme červenou paprikou a kmínem
4. Víno scedíme, odstraníme koření a uvařenou zeleninou, vínem přelijeme kapra a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení poléváme kapra svařeným vínem
5. Když je ryba měkká, zalijeme kysanou smetanou ve, které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a ještě 5 minut necháme zapékat
6. Hotovou rybu na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy