REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na rajčatech s olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželé porce kapra obalené v mouce ochucené paprikou, opečené na pánvi na oleji, servírované přelité rajčatovým přelivem.


Ingredience:
1 kgkapra
200 gsterilizovaných loupaných rajčat
100 gzelených oliv
1 kscibule
1 dlčerveného vína
červená mletá paprika
citronová šťáva
hladká mouka
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Porce kapra osolíme, pokmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinku odležet
2. Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou
3. Porce kapra osušíme čistou utěrkou, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a opečeme na oleji z obou stran
4. Upečené porce kapra dáme stranou, připravíme si přeliv; na oleji opečeme kroužky cibule, přidáme nakrájená rajčata, olivy, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme
5. Do hotové směsi vložíme opečené porce kapra a prohřejeme
6. Podáváme s pečenými nebo vařenými brambory.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy