REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené, slaninou prošpikované porce kapra, krátce podušené v omáčce z výpeku ochucené smetanou a červenou mletou paprikou.


Ingredience:
4 ksporce kapra
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
25 gslaniny
25 gmásla
4 dlsmetany
mletá červená paprika
voda
sůl

Postup:

1. Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny, osolíme je
2. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme připravené rybí maso, pozvolna je opékáme po obou stranách
3. Opečené porce vyjmeme, olej z pánve slijeme, v pánvi rozpustíme máslo a zaprášíme je moukou a mletou paprikou, mírně vše osmahneme, pak paprikovou jíšku zalijeme 1 dcl vody a 4 dcl smetany, směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme
4. Vložíme zpět porce kapra, pokrm dle chuti přisolíme a porce ryby ještě krátce podusíme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy