REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na másle s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z rybího filátka připravené porce, odležené, opečené poprášené moukou, servírované posypané opraženými ořechy, přelité rozpuštěným máslem promíchaným s citrónovou šťávou.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
1 kspůlky kapra o váze 1-1,5 kg
100 gjader vlašských ořechů
2 lžícemásla
1-2 lžícehladké mouky
rozpuštěné máslo na přelití
mletý černý pepř
šťáva z citrónu
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Očištěnou polovinu kapra omyjeme, osušíme a ostrým nožem seřízneme filet podél žeberních kostí směrem od páteře k břichu, odkrojíme tučné části a nožem uděláme mělké zářezy po celé délce napříč filetu tak, abychom porušili všechny zbylé malé kosti
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, zakápneme citronovou šťávou a necháme minimálně 1 hodinu odležet
3. Ořechy nasucho opražíme v pánvi nebo v troubě na plechu
4. Filet z kapra nakrájíme na porce a poprášíme hladkou moukou, v pánvi na rozehřátém másle ryby opečeme z obou stran (nejprve kůží dolů)
5. Jednotlivé porce servírujeme posypané opraženými ořechy a poléváme rozpuštěným máslem smíchaným s citronovou šťávou.

Doporučení:

Na opékání můžeme zvolit přepuštěné máslo, které lépe snáší vysoké teploty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy