Osolené a pepřem ochucené porce kapra upečené v troubě spolu s rajčaty, paprikami a cibulí, pokrm ke konci přípravy ještě zjemněný smetanou.
Ingredience:
1 kg | kapra |
100 g | másla |
2 ks | červené masité papriky |
2 ks | rajčata |
2 ks | cibule |
2 dl | sladké smetany |
mletá červená paprika | |
bobkový list | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíme na porce, maso osolíme, okmínujeme
2. Porce ryby dáme do pekáče, přidáme máslo, bobkový list, poprášíme červenou paprikou a dáme péct do vyhřáté trouby na 190-200 °C
3. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme
4. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
5. Po 10 minutách pečení posypeme rybu v pekáči připravenou zeleninou a cibulí, pečeme až bude vše měkké
6. Na závěr pokrm zalijeme smetanou a necháme ještě 5 minut zapéct.
Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.
Poznámka:Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek