Porce kapra osolené a pokapané citrónovou šťávou, odležené v chladu, poté grilované na rozehřátém grilu, servírované posypané čerstvě nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a pokapané rozehřátým máslem.
Ingredience:
4 ks | porce kapra |
1 ks | citrónu |
50 g | másla |
50 g | křenu |
30 g | oleje |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Porce kapra si očistíme, osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme odležet v chladu alespoň 1 hodinu
2. Odležené porce kapra potřeme olejem a grilujeme na rozehřátém grilu po každé straně asi 8 minut
3. V době grilovaní si oloupeme křen a nastrouháme na jemno
4. Grilované porce kapra servírujeme posypané čerstvě nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a pokapané rozehřátým máslem.