REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na grilu s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra osolené a pokapané citrónovou šťávou, odležené v chladu, poté grilované na rozehřátém grilu, servírované posypané čerstvě nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a pokapané rozehřátým máslem.


Ingredience:
4 ksporce kapra
1 kscitrónu
50 gmásla
50 gkřenu
30 goleje
petrželka
sůl

Postup:

1. Porce kapra si očistíme, osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme odležet v chladu alespoň 1 hodinu
2. Odležené porce kapra potřeme olejem a grilujeme na rozehřátém grilu po každé straně asi 8 minut
3. V době grilovaní si oloupeme křen a nastrouháme na jemno
4. Grilované porce kapra servírujeme posypané čerstvě nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a pokapané rozehřátým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy