REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr grilovaný po půlkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na půlky naporcovaný, vykuchaný a šupin, hlavy a ploutví zbavený kapr, potřený olejem, osolený hrubozrnnou solí, okmínovaný, posypaný pepřem a kořením na ryby nebo grilovacím kořením, nakonec opečený na roštu grilu.


Ingredience:
1 ksna půlky naporcovaného kapra
1 sáčekkoření na ryby nebo grilovací koření
čerstvě nameletý černý pepř
hrubozrnná sůl
kmín
olej
mřížka na grilování ryb

Postup:

1. Připravené půlky kapra pomažeme olejem, posypeme hrubozrnnou solí, opepříme, okmínujeme a okořeníme kořením na ryby nebo grilovacím kořením
2. Maso vložíme do mřížky na ryby (vždy jednu půlku do jedné mřížky, pokud tedy nemáte nějakou opravdu hodně velkou) a dáme na dobře rozpálený rošt grilu, zprudka opečme nejprve ze strany, kde je kůže, pak otočíme a opečeme i druhou stranu ryby
3. Naporcovaného kapra ještě horkého ihned servírujeme, studený už pak není tak dobrý!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy