REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný úhoř

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na úpravu úhoře. Stažený a vykuchaný úhoř nakrájený na špalky, ty oprané, okořeněné a olejem potřené, grilované na venkovním roštu grilu.


Ingredience:
800-1000 gúhoře (stažený, vykuchaný ...)
1 lžícekoření na ryby
1 dclrostlinný olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Vykuchaného, z kůže staženého, očištěného úhoře nakrájíme na špalíky asi tak 10 cm dlouhé, ty opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme
  2. Větší kusy nařízneme podél páteře a rozevřeme, zajistíme špejlemi nebo grilovacími jehlami, menší kusy necháme jako válečky
  3. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením na ryby
  4. Pokladem na gril a grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, pozvolna, spíše po krajích, tak 10 až 15 minut z klaždé strany.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy