Základní recept na úpravu úhoře. Stažený a vykuchaný úhoř nakrájený na špalky, ty oprané, okořeněné a olejem potřené, grilované na venkovním roštu grilu.
Ingredience:
800-1000 g | úhoře (stažený, vykuchaný ...) |
1 lžíce | koření na ryby |
1 dcl | rostlinný olej |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Vykuchaného, z kůže staženého, očištěného úhoře nakrájíme na špalíky asi tak 10 cm dlouhé, ty opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme
- Větší kusy nařízneme podél páteře a rozevřeme, zajistíme špejlemi nebo grilovacími jehlami, menší kusy necháme jako válečky
- Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením na ryby
- Pokladem na gril a grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, pozvolna, spíše po krajích, tak 10 až 15 minut z klaždé strany.