REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra orestované na tuku, zalité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
1000 gkapra
80 gcibule
40 gslaniny
30 ghladké mouky
30 gmásla
100 mlčerveného vína
5 kskuliček pepře
2 ksbobkového listu
2 lžícehladké mouky
sardelová pasta
citrón
sůl

Postup:

1. Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem
2. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme po obou stranách na tuku z vyškvařené slaniny
3. Restujeme 4 minuty z každé strany
4. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu
5. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit
6. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem
7. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 min za občasného míchání
8. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy
9. Omáčku přecedíme.

Doporučení:

– Podáváme s opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy