REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaovo-ořechové pracny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další klasické vánoční cukroví, kakaovo-ořechové těsto vytlačené do formiček a upečené v troubě. Upečené pracny se servírují jen tak, nebo ještě pocukrované.


Ingredience:
Rozpis na na cca 30 ks:
150 ghladké mouky
100 gmásla
80 gvlašských ořechů
40 gcukru
1 lžícekakaa
formičky
(moučkový cukr na posypání)

Postup:
  1. Ořechy na jemno umeleme
  2. Máslo necháme trochu povolit, aby šlo dobře propracovat
  3. Do hlubší mísy vsypeme všechny přísady a důkladně prohněteme, aby se nám vše pěkně spojilo
  4. Uděláme dva válečky a dáme je do chladu, aby těsto ztuhlo, alespoň 1 hodinu, nejlepší je ale do druhého dne
  5. Vychladlé těsto si rozkrájíme na malé kostičky, které vmačkáváme do formiček
  6. Pracny pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 12-15 minut, jestli jsou pracny upečené zjistíme tak, že lehce prstem zkusíme promáčknout, pokud se již nepropadají, vyndáme je a vyklepáváme z formiček
  7. Pracny skladujeme v chladné místnosti, aby byly křehké, kdo má rád, může pracny posypat moučkovým cukrem.
Poznámka:

Zdroj: Agrární komora České republiky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy