REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Košíčky z lineckého těsta plněné karamelovým krémem připraveným z plechovky Salka a másla, zdobené čokoládovou polevou a mandlemi.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
140 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 sáčekvanikového cukru
2 ksžloutky
Na krém:
1 plechovkaSalka
140 gmásla
Ostatní:
tuk na vymazání košíčku, formičky, čokoládová poleva, mandle

Postup:

1. Mouku promícháme s oběma cukry, přidáme nakrájené máslo, promneme, přidáme vaječné žloutky, vypracujeme těsto
2. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v chladnu
3. Těsto tence vmáčkneme do tukem vymazaných formiček na košíčky a pečeme v troubě na 170 °C
4. Ihned je vyklepneme a necháme vychladnout
5. Salko na krém dáme na 2,5 hodiny v zavřené plechovce vařit při mírném varu, poté ho taktéž necháme vychladnout a vmícháme do něj změklé máslo, vyšleháme do hladkého krému, kterým plníme košíčky
6. Opět necháme, nejlépe do druhého dne, v chladu ztuhnout
7. Nakonec košíčky dozdobíme čokoládovou polevou a polovinou mandle.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy