Upečená kakaová kolečka slepovaná náplní z čokolády, oleje a arašídů.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
100 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
3 lžíce | bílého jogurtu |
2 lžíce | kakaa |
1/4 lžičky | soli |
Na náplň: | |
1 lžíce | oleje |
100 g | nesolených arašídů |
50 g | bílé čokolády |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, soli, změklého másla, vejce, kakaa a bílého jogurtu vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 1 hodinu do lednice
2. Z vychlazeného těsta vyválíme plát silný asi 4 mm, vykrájíme z něho kolečka ve třech různých velikostech (od každé velikosti potřebujeme stejný počet koleček), rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 10 minut, pak necháme vychladnout
3. Mezitím si připravíme náplň; nesolené arašídy v pánvi na sucho krátce opečeme, potom je rozmixujeme s olejem a nakonec smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou
4. Náplň vložíme do cukrářského sáčku, nastříkáme do středu největších upečených koleček, na ně přilepíme středně velká kolečka, opět do středu nastříkáme náplň a přilepíme nejmenší kakaová kolečka.