REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové věžičky s arašídovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená kakaová kolečka slepovaná náplní z čokolády, oleje a arašídů.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gmásla
75 gmoučkového cukru
1 ksvejce
3 lžícebílého jogurtu
2 lžícekakaa
1/4 lžičkysoli
Na náplň:
1 lžíceoleje
100 gnesolených arašídů
50 gbílé čokolády

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, soli, změklého másla, vejce, kakaa a bílého jogurtu vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 1 hodinu do lednice
2. Z vychlazeného těsta vyválíme plát silný asi 4 mm, vykrájíme z něho kolečka ve třech různých velikostech (od každé velikosti potřebujeme stejný počet koleček), rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 10 minut, pak necháme vychladnout
3. Mezitím si připravíme náplň; nesolené arašídy v pánvi na sucho krátce opečeme, potom je rozmixujeme s olejem a nakonec smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou
4. Náplň vložíme do cukrářského sáčku, nastříkáme do středu největších upečených koleček, na ně přilepíme středně velká kolečka, opět do středu nastříkáme náplň a přilepíme nejmenší kakaová kolečka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy