REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové kostky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené kostky z kakaového těsta, potřené citronovou polevou a zdobené mandlí namočenou v rozpuštěné čokoládě.


Ingredience:
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
200 gsušeného ovoce (švestky,meruňky,fíky,datle)
100 gdrcených piškotů
100 gořechů
50 gčokolády na vaření
50 gjemných ovesných vloček
40 gkakaa
špetka skořice
Na polevu:
150 gmoučkového cukru
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícehorké vody
Na dozdobení:
100 gloupaných mandlí
50 gčokolády na vaření

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a kakaem do hladké pěny
2. Ovesné vločky upražíme na sucho v teflonové pánvi a čokoládu pozvolna rozpustíme ve vodní lázni
3. Do máslové hmoty postupně vmícháme na co nejmenší kousky nakrájené sušené ovoce, pražené vločky, na jemno nasekané ořechy, rozdrcené piškoty, špetku skořice a rozpuštěnou čokoládu
4. Vypracujeme hutné těsto, které vpěchujeme ve vrstvě o výšce 2 cm do pekáčku vyloženého potravinářskou fólií a v chladu necháme ztuhnout
5. Z cukru, citronové šťávy a horké vody vymícháme metlou hladkou polevu
6. Ztuhlý plát těsta opatrně vyklopíme, rovnoměrně potřeme připravenou polevou a když poleva zatuhne, rozdělíme plát na pravidelné kostky
7. Každý kouske ozdobíme celou mandlí namočenou v rozpuštěné čokoládě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy