REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové kostky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené kostky z kakaového těsta, potřené citronovou polevou a zdobené mandlí namočenou v rozpuštěné čokoládě.


Ingredience:
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
200 gsušeného ovoce (švestky,meruňky,fíky,datle)
100 gdrcených piškotů
100 gořechů
50 gčokolády na vaření
50 gjemných ovesných vloček
40 gkakaa
špetka skořice
Na polevu:
150 gmoučkového cukru
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícehorké vody
Na dozdobení:
100 gloupaných mandlí
50 gčokolády na vaření

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a kakaem do hladké pěny
2. Ovesné vločky upražíme na sucho v teflonové pánvi a čokoládu pozvolna rozpustíme ve vodní lázni
3. Do máslové hmoty postupně vmícháme na co nejmenší kousky nakrájené sušené ovoce, pražené vločky, na jemno nasekané ořechy, rozdrcené piškoty, špetku skořice a rozpuštěnou čokoládu
4. Vypracujeme hutné těsto, které vpěchujeme ve vrstvě o výšce 2 cm do pekáčku vyloženého potravinářskou fólií a v chladu necháme ztuhnout
5. Z cukru, citronové šťávy a horké vody vymícháme metlou hladkou polevu
6. Ztuhlý plát těsta opatrně vyklopíme, rovnoměrně potřeme připravenou polevou a když poleva zatuhne, rozdělíme plát na pravidelné kostky
7. Každý kouske ozdobíme celou mandlí namočenou v rozpuštěné čokoládě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy