Nepečené cukroví z čokolády, másla, uvařených žloutků, cukru a koňaku, vytvarované obalené v kakaovém prášku.
Ingredience:
175 g | nastrouhané hořké čokolády |
150 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
3 ks | žloutků z vajec uvařených natvrdo |
1-2 lžíce | koňaku |
kakaový prášek na obalení |
Postup:
1. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny
2. Přidáme na jemno nastrouhané žloutky z vajec uvařených natvrdo, na jemno nastrouhanou hořkou čokoládu a přilijeme koňak
3. Vše dobře promícháme a připravíme hladkou hmotu, ze které vytvarujeme malé kulaté brambůrky
4. Brambůrky pak obalujeme v kakaovém prášku a necháme v chladu důkladně ztuhnout.