REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové brambůrky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z čokolády, másla, uvařených žloutků, cukru a koňaku, vytvarované obalené v kakaovém prášku.


Ingredience:
175 gnastrouhané hořké čokolády
150 gmásla
75 gmoučkového cukru
3 ksžloutků z vajec uvařených natvrdo
1-2 lžícekoňaku
kakaový prášek na obalení

Postup:

1. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny
2. Přidáme na jemno nastrouhané žloutky z vajec uvařených natvrdo, na jemno nastrouhanou hořkou čokoládu a přilijeme koňak
3. Vše dobře promícháme a připravíme hladkou hmotu, ze které vytvarujeme malé kulaté brambůrky
4. Brambůrky pak obalujeme v kakaovém prášku a necháme v chladu důkladně ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy