REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená kachní prsa servírovaná s podušenou zeleninou a opečenými brambory.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
4 kskachní prsa
2 ksšalotky
800 gbrambor
500 gčerstvých hub
150 ghrubé mořské soli
100 gkachního sádla
2 lžícesekané petrželky
provensálské koření
celý bílý pepř
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Sůl promícháme s provensálským kořením a čerstvě drceným bílým pepřem
2. Kachní prsa očistíme, omyjeme a osušíme
3. Připravenou směs soli vetřeme do kachních prsou a necháme přes noc, v ledničce pod poklicí, marinovat
4. Druhý den z masa setřeme přebytečnou sůl
5. Marinovaná prsíčka dáme do části kachního sádla rozehřátého asi na 80 °C a upečeme je doměkka
6. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na drobné kostičky nebo jen lehce rozmačkáme
7. Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky
8. Dáme je do hrnce na rozehřátý olej a pod pokličkou na mírném ohni je podusíme doměkka
9. Ke konci dušení přidáme k houbám na jemno nakrájenou šalotku
10. Nakonec směs dochutíme nadrobno nakrájenou petrželkou, solí a mletým pepřem
11. Brambory opečeme na zbylém kachním sádle dozlatova
12. Upečená kachní prsa nakrájíme na plátky a rozdělíme spolu s opečenými brambory na talíře
13. Ke každé porci přidáme houbovou směs.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy