Na zkaramelizované cibulce opečené porce kachních prsou, podlité černým pivem, upečené doměkka.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kachní prsa (asi 800 g) |
1 ks | cibule |
200 ml | černého piva |
2-3 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | oleje |
1 lžička | cukru |
trochu divokého koření (nové koření, bobkový list, tymián) | |
sůl |
Postup:
1. Kachní prsa opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme
2. Maso osolíme a posypeme mletým divokým kořením, obalíme v hladké mouce
3. V pekáči rozehřejeme olej s máslem, vsypeme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli a cukr, za stálého míchání necháme pomalu zkaramelizovat do zlatohnědé barvy
4. Do pekáčku na cibuli vložíme připravené kachní maso a z obou stran ho opečeme, pak podlijeme pivem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme doměkka
6. Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, ozdobně vyskládáme na talíře a přelijeme šťávou z výpeku.
Jako přílohu podáváme například bramborové knedlíky nebo krokety.