Předpečená kachní prsa dopečená doměkka ve švestkové omáčce.
Ingredience:
4 ks | kachních prsou |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1/4 lžičky | strouhané citronové kůry |
1 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
100 ml | smetany |
200 g | švestkových povidel |
2 ks | mrkve |
2 ks | hřebíčků |
1 ks | badyánu |
1 ks | stroužku česneku |
1/2 ks | cibule |
kousek celé skořice | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kachní prsa opláchneme, osušíme, tučnější kůži nařízneme do tenkých proužků, osolíme, opepříme, v hlubším kastrolu na rozehřátém oleji prsa po obou stranách opečeme, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme zakryté 20 minut
2. Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou cibuli i stroužek česneku nakrájené na drobno, přidáme očištěnou na hranolky nakrájenou mrkev a společně opečeme, pak přimícháme povidla, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a koření, omáčku naředíme vodou a přelijeme do hrnce s kachnou
3. Po 30 minutách dušení kachní prsa vyjmeme, zabalíme do alobalu a vrátíme do teplé vypnuté trouby, z omáčky vyjmeme koření, zjemníme ji smetanou rozšlehanou s moukou, podle potřeby dochutíme solí, promícháme a 10 minut povaříme
4. Maso nakrájíme na plátky a na talířích přelijeme omáčkou.