REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa na švestkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečená kachní prsa dopečená doměkka ve švestkové omáčce.


Ingredience:
4 kskachních prsou
2 lžíceoleje
mletý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
1/4 lžičkystrouhané citronové kůry
1 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
100 mlsmetany
200 gšvestkových povidel
2 ksmrkve
2 kshřebíčků
1 ksbadyánu
1 ksstroužku česneku
1/2 kscibule
kousek celé skořice
voda
sůl

Postup:

1. Kachní prsa opláchneme, osušíme, tučnější kůži nařízneme do tenkých proužků, osolíme, opepříme, v hlubším kastrolu na rozehřátém oleji prsa po obou stranách opečeme, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme zakryté 20 minut
2. Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou cibuli i stroužek česneku nakrájené na drobno, přidáme očištěnou na hranolky nakrájenou mrkev a společně opečeme, pak přimícháme povidla, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a koření, omáčku naředíme vodou a přelijeme do hrnce s kachnou
3. Po 30 minutách dušení kachní prsa vyjmeme, zabalíme do alobalu a vrátíme do teplé vypnuté trouby, z omáčky vyjmeme koření, zjemníme ji smetanou rozšlehanou s moukou, podle potřeby dochutíme solí, promícháme a 10 minut povaříme
4. Maso nakrájíme na plátky a na talířích přelijeme omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy