REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna v šouletu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená kachna, na posledních 30 minut společně se šouletem, který jsme připravili zvlášť z den předem máčených krup a hrachu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kskachna
8 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 hrstškvarků
1 lžícesádla
400 gječných krup
400 ghrachu
majoránka
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Hrách a kroupy necháme nejlépe přes noc nabobtnat, pak je uvaříme zvlášť v dostatečném množství vody, po uvaření luštěniny zcedíme a smícháme 2. Očištěnou kachnu řádně nasolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme péci
3. Připravíme si šoulet; na sádle zpěníme cibuli, přidáme posekané škvarky, hrách a kroupy, osolíme, dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem a majoránkou
4. Když je kachna měkká, přidáme šoulet ke kachně a pečeme ještě 30 minut na kůrčičku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy