Kachna pečená s kaštany na cibulovém základě spolu s jablky a plněnými brusinkami, podlitá jablečným moštem.
Ingredience:
2000 g | kachny |
500 g | jedlých kaštanů |
100 g | sušených brusinek |
250 ml | jablečného moštu |
100 ml | bílého vína |
8 ks | malých jablek |
1 ks | cibule |
svazeček tymiánu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme, obložíme tymiánem a necháme 1 hodinu odležet
2. Bílé víno nalijeme do kastrůlku, přidáme sušené brusinky a krátce podusíme
3. Z omytých jablek odkrojíme vrchní část, odstraníme jádřince a naplníme je brusinkami
4. Jedlé kaštany na špičce nařízneme, povaříme v horké vodě a ještě horké oloupeme
5. Do pekáčku nasypeme oloupanou, na hrubo nakrájenou cibuli, na ni položíme kachnu i kaštany, podlijeme trochou moštu, přiklopíme, dáme do trouby, pečeme při 170 °C asi 80 minut, za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání jablečným moštem
6. Pak pekáč odklopíme, přidáme připravená jablka a kachnu dopečeme dozlatova.
Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.