REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna s hroznovým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadívaná kachna upečená dozlatova, servírovaná s kuličkami prohřátých hroznů a ořechů.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
1 kskachny velké cca 2,2 kg
2 ksden staré housky
2 ksvejce
800 ghroznového vína
200 mlbílého vína
6 lžicnasekaných vlašských ořechů
2 lžícehladké mouky
1 svazekčerstvé máty
drcený pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kachnu důkladně očistíme a omyjeme, zevnitř i z venku osolíme
2. Housky nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy, přidáme žloutky a 3 lžíce nasekaných ořechů, půl svazku nasekané máty, špetka soli a 400 g očištěného hroznového vína
3. Nakonec do nádivky zlehka vmícháme pevný sníh z vaječných bílků
4. Připravenou nádivkou naplníme kachnu, aby nám směs nevytékala, otvory zajistíme párátky nebo raději zašijeme potravinářskou nití a dáme do pekáče
5. Maso mírně podlijeme studenou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 80 minut, během pečení kachnu přeléváme výpekem a případně podléváme horkou vodou
6. Měkkou kachnu vyndáme a uchováme v teple, část výpeku slijeme, ve zbylém orestujeme mouku, zalijeme vínem a trochou výpeku nebo vody a necháme asi 10 minut provařit, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem
7. Do připravené šťávy vrátíme kachnu, přidáme zbytek očištěného hroznového vína a ořechů a společně vše prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy