Kachna naditá jablky a cibulí, upečená pozvolna v troubě pokapaná pomerančovou šťávou, při pečení potíraná výpekem ochuceným medem.
Ingredience:
1 ks | kachny |
2 ks | velké pomeranče |
2 ks | jablka |
1 ks | cibule |
3 lžíce | medu |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kachnu omyjeme, ze všech stran nasolíme
2. Jablka a cibuli nakrájíme na osminky a naplníme vnitřek kachny, vymačkáme pomeranče a šťávou z pomerančů pokapeme kachnu a zakapeme i jablka s cibulí uvnitř
3. Dáme do pekáče, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, během pečení podléváme teplou vodou, když je kachna měkká, propícháme ji na několika místech vidličkou, aby vytekl tuk do výpeku
4. Do výpeku vmícháme med a zbytek pomerančové šťávy, výpek slijeme, kachnu dáme nazpět do pekáče a ještě 30 minut pečeme, během pečení potíráme intenzivně výpekem, aby kachna dostala pomerančo-medovou chuť a kůrčička zezlátla.
Podáváme s chlupatými knedlíky, nebo různě upravenými brambory.