Kachna potřená tymiánem a upečená doměkka, vypečená šťáva ochucená pomerančovou šťávou, kůrou a plátky pomeranče.
Ingredience:
1 ks | malé kachny |
1 ks | pomeranče |
1 lžička | nastrouhané pomerančové kůry |
šťáva ze 2 pomerančů | |
mletý pepř | |
tymián | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do remosky na rozehřátý tuk, posypeme tymiánem a pečeme doměkka 2. Maso během pečení nepodléváme, pustí šťávu samo, dle potřeby podlijeme až ke konci pečení
3. Před dopečením přidáme do vypečené šťávy pomerančovou šťávu, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru a oloupaný pomeranč nakrájený na středně silná kolečka (asi 2mm) a krátce je ve šťávě prohřejeme 4. Kachnu naporcujeme, poklademe na vyhřáté talíře, přelijeme šťávou, obložíme plátky pomeranče a ihned podáváme s knedlíkem.
Kachnu můžeme péct i naporcovanou, bude dříve upečená.