REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na pivu plněná jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě pěkně dozlatova upečená kachna, naditá jablky a šalotkou, přelitá pivem, z venku, ke konci pečení, potřena medovou marinádou.


Ingredience:
1 kskachny
3-4 ksjablka
200 gšalotky
2 lžícemedu
5 dlčerného piva
citronová šťáva
snítka tymiánu
kmín
sůl

Postup:

1. Kachnu uvnitř a na povrchu osolíme a okmínujeme
2. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou aby nezhnědla
3. Šalotku oloupeme, překrojíme na polovinu a smícháme s jablky
4. Kachnu naplníme směsí jablek a šalotky, vložíme do ní také snítku tymiánu, pokladem ji na pekáč, polijeme pivem, přikryjeme druhým pekáčem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C
5. Pečeme zhruba 1 hodinu, během pečení několikrát propíchneme kůži vidličkou, aby mohlo vytékat sádlo
6. Po hodině odklopíme, smícháme 2 lžíce medu s 2-3 lžícemi piva, kachnu potřeme a dopečeme, až se vytvoří zlatá kůrčička 7. Kachnu naporcujeme, přendáme na talíře, přelijeme šťávou, přidáme směs jablek, šalotky (snítku tymiánu odstraníme) a podáváme například s bramborovými knedlíky.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy