Kachna potřená medovou směsí, upečená v celku doměkka.
Ingredience:
1 ks | menší kachny |
100 ml | bílého vína |
1 lžička | mletého zázvoru |
3-4 lžíce | medu |
2 lžíce | sójové omáčky |
sůl |
Postup:
1. Do misky dáme sójovou omáčku, med, mletý zázvor, polovinu bílého vína a dobře vše promícháme
2. Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku potřeme medovou směsí a necháme nejméně 2 hodiny odležet
3. Pak kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme zbylým vínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 ° doměkka, za častého natírání medovou směsí a pravidelným obracení
4. Měkkou kachnu naporcujeme, vykostíme a nakrájíme na tenké plátky.
Podáváme se zelím a knedlíkem.