REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na medu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna potřená medovou směsí, upečená v celku doměkka.


Ingredience:
1 ksmenší kachny
100 mlbílého vína
1 lžičkamletého zázvoru
3-4 lžícemedu
2 lžícesójové omáčky
sůl

Postup:

1. Do misky dáme sójovou omáčku, med, mletý zázvor, polovinu bílého vína a dobře vše promícháme
2. Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku potřeme medovou směsí a necháme nejméně 2 hodiny odležet
3. Pak kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme zbylým vínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 ° doměkka, za častého natírání medovou směsí a pravidelným obracení
4. Měkkou kachnu naporcujeme, vykostíme a nakrájíme na tenké plátky.

Doporučení:

Podáváme se zelím a knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy