Kachna potřená marinádou ze zázvoru, česneku a medu, upečená dozlatova.
Ingredience:
1 ks | kachny |
2 dl | polosuchého bílého vína |
100 g | zázvoru |
100 g | květového lučního medu |
2 špetky kmínu | |
mletý pepř | |
sůl | |
voda na podlévání |
Postup:
1. Kachnu dobře očistíme, opláchneme, osušíme, důkladně vetřeme sůl do masa i zevnitř, okořeníme mletým pepřem a kmínem
2. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle, dáme do lisu na česnek, vymačkáme z něho šťávu, smícháme s medem a potřeme celou kachnu
3. Vložíme do pekáčku podlijeme horkou vodou, vínem, dáme do vyhřáté trouby, zprudka opečeme otevřené při 200 °C po dobu 20 minut
4. Pak přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme při 165 °C asi 2 hodiny, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
5. Ke konci pečení odklopíme, zvýšíme teplotu a dopečeme dozlatova.