REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po porcích pečená kachna potřená medem smíchaným s máslem.


Ingredience:
větší kachna
4 ksjablek
2 kscibule
2 kshřebíčky
3-4 lžícemedu
40 gmásla
několik kuliček nového koření
voda
sůl

Postup:

1. Důkladně očištěnou, omytou a okapanou kachnu rozkrájíme na 6 až 8 porcí
2. Jednotlivé porce osolíme a potřeme medem rozmíchaným s povoleným máslem
3. Připravené maso vyskládáme na pekáč, podlijeme studenou vodou a asi 1 hodinu dusíme pod pokličkou, v průběhu přípravy porce kachny několikrát obrátíme
4. V této fázi přidáme oloupaná, jadřinců zbavená, na plátky nakrájená jablka, plátky cibule a koření a nepřikryté pečeme v troubě doměkka, maso občas přeléváme výpekem a ještě jednou znovu potřeme medem
5. Když je kachna upečená, porce vyjmeme, podušená jablka i cibuli s kořením procedíme a nakonec ve šťávě kachnu ještě chvíli prohřejeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy