Po porcích pečená kachna potřená medem smíchaným s máslem.
Ingredience:
větší kachna | |
4 ks | jablek |
2 ks | cibule |
2 ks | hřebíčky |
3-4 lžíce | medu |
40 g | másla |
několik kuliček nového koření | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Důkladně očištěnou, omytou a okapanou kachnu rozkrájíme na 6 až 8 porcí
2. Jednotlivé porce osolíme a potřeme medem rozmíchaným s povoleným máslem
3. Připravené maso vyskládáme na pekáč, podlijeme studenou vodou a asi 1 hodinu dusíme pod pokličkou, v průběhu přípravy porce kachny několikrát obrátíme
4. V této fázi přidáme oloupaná, jadřinců zbavená, na plátky nakrájená jablka, plátky cibule a koření a nepřikryté pečeme v troubě doměkka, maso občas přeléváme výpekem a ještě jednou znovu potřeme medem
5. Když je kachna upečená, porce vyjmeme, podušená jablka i cibuli s kořením procedíme a nakonec ve šťávě kachnu ještě chvíli prohřejeme.