Marinované porce kachny upečené na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
1 ks | kachny |
1 ks | cibule |
500 ml | červeného vína |
200 ml | zeleninového vývaru |
1 lžíce | hladké mouky |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
1/2 svazku | čerstvé máty |
1 lžička | mleté sladké papriky |
100 ml | olivového oleje |
2 ks | stroužků česneku |
Postup:
1. Olivový olej smícháme s najemno nasekanou mátou, oloupanými utřenými stroužky česneku a mletou paprikou na řidší pastu
2. Očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme a naložíme asi na 2 hodiny do připravené marinády
3. Porce masa vyjmeme (marinádu dáme stranou), v pánvi opečeme, rozložíme do pekáčku, pak je potřeme marinádou, podlijeme vývarem, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a zakryjeme alobalem nebo druhým pekáčkem
4. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hodinu, za občasného potírání zbylou marinádou, potom alobal sundáme a kachnu dopečeme dozlatova
5. Porce kachny vyndáme, výpek vyrestujeme na tuk, zahustíme moukou a za stálého míchání podlijeme vínem, povaříme a přecedíme
6. Maso vrátíme zpět, už jen prohřejeme a podáváme s vařenými bramborami.