Kachna plněná hruškami, skořicí, tymiánem a máslem, upečená podlitá červeným vínem spolu s hruškami dozlatova.
Ingredience:
1 ks | kachny |
500 ml | zeleninového vývaru |
150 ml | červeného vína |
1 lžička | soli |
1/2 lžičky | skořice |
1/2 lžičky | tymiánu |
80 g | másla |
4 ks | hrušek |
Postup:
1. Kachnu dobře očistíme, omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme
2. Hrušky opláchneme, nakrájíme na čtvrtiny, pak dvěma třetinami nakrájených hrušek naplníme kachnu, přidáme tymián, skořici a máslo, otvor zašijeme nebo spíchneme párátkem
3. Kachnu opatrně dáme do pekáčku, podlijeme červeným vínem, poté polovinou zeleninového vývaru, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme zakryté asi 45 minut
4. Po této době přidáme do pekáčku zbylé hrušky a pečeme dalších 30 minut za občasného přelévání výpekem a podlévání vývarem, aby nebyla suchá
5. Nakonec zvýšíme teplotu na 190 °C, kachnu odkryjeme a za občasného přelévání výpekem dopečeme doměkka a dozlatova.