REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kačena s olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečená kačena servírovaná podlitá omáčkou z výpeku s vložkou oliv.


Ingredience:
1 kskačeny (1,5 kg)
1 ksmalé plechovky oliv bez pecek
1 ksvětší cibule
2 ksmrkve
1 sklenicešery
1/4 lbujónu
50 gvepřového sádla
drcený černý pepř
trocha tymiánu
sůl
vlažná voda

Postup:

1. Očištěnou a opálenou kačenu svážeme provázkem a dáme na pekáč, poprášíme solí, pepřem, drceným tymiánem a potřeme rozteklým sádlem
2. Pekáč dáme do trouby, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a necháme kačenu dozlatova, ze všech stran, opéci
3. Poté maso mírně podlijeme vlažnou vodou, pekáč přikryjeme pokličkou a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 1,5 hodiny
4. Po výše uvedené době pečení zalijeme kačenu bujónem, šery a necháme ji dopéci (již bez pokličky)
5. Jakmile je kačena upečená, rozvážeme ji a dáme do vyhřívané mísy
6. Omáčku přecedíme
7. K omáčce přidáme nakrájené olivy a necháme projít tříminutovým varem
8. Omáčkou zalijeme naporcované části kačeny a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy