REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kačena na zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kačena upečená v troubě spolu s bílým, nebo i červeným zelím.


Ingredience:
1 kskačeny
kmín
sůl
voda na podlití
Na zelí:
800 gsterilované zelí ve sladkokyselém nálevu
1 lžícevývaru v prášku
1 lžícecukru
1 lžícepepřového koření
8 kskuliček nového koření
4 ksbobkového listu
2 ksvětší stroužky česneku

Postup:

1. Kačenu dobře umyjeme a rozpůlenou na dvě části ji ze všech stran nasolíme a posypeme kmínem
2. Do většího pekáče pak obě půlku položíme a podlijeme vodou
3. Zakryté pečeme 45 minut při teplotě kolem 170 °C
4. Výpek zbavíme části rozpuštěného tuku, kačenu polijeme výpekem a dáme opět na 45 minut péci při stejné teplotě a opět pod poklopem
5. Maso z pekáče vytáhneme, opět zbavíme výpek přebytečného tuku a vložíme do něj zelí, které ochutíme bobkovými listy, lžící vývaru v prášku, kuličkami nového koření, na plátky pokrájenými stroužky česneku a pepřovým kořením
6. Půlky kačeny položíme na zelí zpět do pekáče a dáme péci bez zakrytí na dalších 45 minut a to při teplotě kolem 190 °C, občas nezapomeneme kačenu přelít výpekem
7. Dozlatova upečenou kačenu naporcujeme a podáváme s ochuceným zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem.

Doporučení:

Zelí připravujeme jak červené, tak i bílé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy