V jogurtové marinádě naložené kuřecí stehenní řízky, obalené ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
4-6 ks | kuřecích stehenních řízků |
150 g | strouhaného sýra |
150 g | strouhanky |
150 g | másla |
Na marinádu: | |
100 g | bílého jogurtu |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
2 ks | stroužky česneku, utřené |
2 ks | vejce |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
špetka chilli koření | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Všechny ingredience na marinádu spolu důkladně promícháme, pak do ní naložíme kuřecí řízky a to minimálně na 1 hodinu, nejlépe však přes noc
2. V hluboké míse smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, v této směsi řízky vyndané z marinády rovnou obalíme (čím více marinády zůstane na mase, tím lépe)
3. Obalené kuřecí maso vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe je kousky másla a dáme péci
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 40 minut, v půlce pečení řízky obrátíme.