V jogurtové marinádě naložené okořeněné plátky kuřecího masa, obalené v podrcených kukuřičných lupíncích, upečené v troubě pěkně dozlatova.
Ingredience:
6-8 ks | kuřecích řízků |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
1 kelímek | bílého neochuceného jogurtu |
1 sáček | kukuřičných lupínků |
čerstvé bylinky | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Ostatní: papír na pečení |
Postup:
1. Připravíme si marinádu; smícháme bílý jogurt s vejci, prolisovaným česnekem a bylinkami, vše osolíme
2. Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme okořeníme pepřem a pak naložíme do jogurtové marinády na 2 hodiny
3. Marinované plátky nakonec obalíme v podrcených lupíncích
4. Vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení, mírně zakápneme olejem a pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 50 až 60 minut, několikrát během pečení řízky obrátíme.