Marinované kuřecí paličky a křidélka, usmažené a pak dopečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
1,5 kg | kuřecích paliček a křidélek |
200 g | strohanky |
170 g | hladké mouky |
2 lžíce | čerstvého oregana |
2 lžíce | tabasca |
2 lžíce | oleje |
1/2 lžičky | mleté papriky |
1/2 lžičky | pepře |
2 ks | vejce |
1 l | podmáslí |
voda | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Podmáslí ochutíme tabascem a solí, na 2 hodiny do něj naložíme kuřecí paličky i křidélka
2. Marinované maso obalíme v mouce smíchané s paprikou, solí a pepřem, poté ve vejcích našlehaných s 2 lžícemi vody a olejem, nakonec ve strouhance smíchané s čerstvým oreganem
3. Obalená křidélka a paličky smažíme 10 minut ve vyšší vrstvě oleje, poté je 45 minut dopečeme v troubě vyhřáté na 150-160 °C.
Jednoduchá kuřecí roláda
Jogurtové řízky obalené v kukuřičných lupíncích, pečené v troubě