REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kabačky na sladkokyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kabačky, neboli papriky orestované na oleji a podušené s cukrem, pepřem a skořicí.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 gkabaček (paprik)
2 lžíceoleje
mletá skořice
mletý pepř
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Kabačky před přípravou oloupeme, konce seřízneme a lžičkou vyškrabeme semena 2. Opláchnuté kabačky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 1 hodinu stát
3. Potom je osušíme, dáme na rozehřátý olej a dusíme pod pokličkou téměř doměkka
4. Nakonec papriky okořeníme, osladíme, okyselíme a ještě chvíli podusíme doměkka.

Doporučení:

V hotovém pokrmu má mít šťáva hustotu sirupu.

Poznámka:

Kabačky – V Rusku druh zelených paprik, před přípravou je oloupeme, konce seřízneme a lžičkou vyškrabeme semena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy