Kabačky, neboli papriky orestované na oleji a podušené s cukrem, pepřem a skořicí.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
600 g | kabaček (paprik) |
2 lžíce | oleje |
mletá skořice | |
mletý pepř | |
cukr | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Kabačky před přípravou oloupeme, konce seřízneme a lžičkou vyškrabeme semena 2. Opláchnuté kabačky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 1 hodinu stát
3. Potom je osušíme, dáme na rozehřátý olej a dusíme pod pokličkou téměř doměkka
4. Nakonec papriky okořeníme, osladíme, okyselíme a ještě chvíli podusíme doměkka.
V hotovém pokrmu má mít šťáva hustotu sirupu.
Poznámka:Kabačky – V Rusku druh zelených paprik, před přípravou je oloupeme, konce seřízneme a lžičkou vyškrabeme semena.