Ovocem a dalšími ingrediencemi ochucený tučný bílý jogurt, zamrazený.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 ml | tučného bílého jogurtu |
2 ks | broskví |
2 ks | kiwi |
1 ks | většího banánu |
1 ks | citrónu |
3 lžíce | medu |
Na ozdobu: | |
150 g | čokolády |
čerstvé ovoce | |
svazek meduňky |
Postup:
1. Důkladně omytou citrónovou kůru nastrouháme na jemno, pak ji vmícháme spolu s medem do bílého jogurtu, vše vyšleháme
2. Ovoce omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, nakonec ho pokapeme citrónovou šťávou
3. Nakrájené ovoce zamícháme do ochuceného jogurtu
4. Formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme jogurtovou hmotou
5. Přikryté mikrotenovou fólií dáme, nejlépe přes noc, zamrazit
6. Před podáváním necháme dezert asi 10 minut povolit
7. Vyklopený pokrm zdobíme nastrouhanou čokoládou, ovocem a listy meduňky.