REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtové broskvové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocný dezert z plnotučného jogurtu, smetany ke šlehání, broskvového likéru, půlek broskví, bílé želatiny, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na základ dezertu:
75 gjemné hořké čokolády
60 gvloček "corn-flakes"
50 gmléčné čokolády
Na krém a náplň:
10 kslístků bílé želatiny (15 g)
1 plechovkapůlených broskví (850 ml)
3 kelímkypo 150 g plnotučného jogurtu
1 kelímeksmetany na šlehání (200 g)
1 balíčekvanilkového cukru
2 lžícebroskvového likéru
60 gcukru
strouhaná kůra z 1/2 ks citrónu
lístky meduňky na ozdobení
olej na potření
alobal

Postup:

1. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni
2. Alobalem vyložíme 25 cm dlouhou obdélníkovou formu, dno a okraje do výšky 1 až 2 cm potřeme slabě olejem
3. Vločky vmícháme do čokolády, 3 lžíce dáme stranou, zbytek masy rozprostřeme na dno formy, ze zbylých 3 lžic vytvoříme lžičkou hromádky, které dáme na alobal potřený olejem, obojí uložíme asi na 30 minut do ledničky
4. Změkčíme želatinu dle návodu na obalu
5. Broskve slijeme, nálev dáme stranou, 4 půlky ještě přepůlíme a necháme si do náplně, zbylé broskve nakrájíme na špalíky, 1 půlku odložíme stranou na ozdobu
6. Špalíky broskví rozšleháme se 4 lžícemi ovocného nálevu, vmícháme jogurt, oba cukry a citrónovou kůru, ochutíme likérem
7. Želatinu vymačkáme, rozpustíme, vymačkáme a vmícháme do jogurtové směsi, dáme vychladit
8. Ušleháme hodně tuhou šlehačku, jakmile začne jogurtový krém želírovat, vmícháme ji do něj, polovinu tohoto krému dáme do formy
9. Na povrch rozdělíme připravených 8 kousků broskví a zakryjeme zbytkem krému, dáme aspoň na 2 hodiny chladit
10. Dezert vyjmeme s formy i s alobalem, který opatrně stáhneme, nakrájíme na 5 cm široké řezy
11. Zbylé ovoce pokrájíme na kousky, řezy jimi ozdobíme, dezert dále posypeme čokoládovými hrudkami a dozdobíme lístky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy