REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtové broskvové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocný dezert z plnotučného jogurtu, smetany ke šlehání, broskvového likéru, půlek broskví, bílé želatiny, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na základ dezertu:
75 gjemné hořké čokolády
60 gvloček "corn-flakes"
50 gmléčné čokolády
Na krém a náplň:
10 kslístků bílé želatiny (15 g)
1 plechovkapůlených broskví (850 ml)
3 kelímkypo 150 g plnotučného jogurtu
1 kelímeksmetany na šlehání (200 g)
1 balíčekvanilkového cukru
2 lžícebroskvového likéru
60 gcukru
strouhaná kůra z 1/2 ks citrónu
lístky meduňky na ozdobení
olej na potření
alobal

Postup:

1. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni
2. Alobalem vyložíme 25 cm dlouhou obdélníkovou formu, dno a okraje do výšky 1 až 2 cm potřeme slabě olejem
3. Vločky vmícháme do čokolády, 3 lžíce dáme stranou, zbytek masy rozprostřeme na dno formy, ze zbylých 3 lžic vytvoříme lžičkou hromádky, které dáme na alobal potřený olejem, obojí uložíme asi na 30 minut do ledničky
4. Změkčíme želatinu dle návodu na obalu
5. Broskve slijeme, nálev dáme stranou, 4 půlky ještě přepůlíme a necháme si do náplně, zbylé broskve nakrájíme na špalíky, 1 půlku odložíme stranou na ozdobu
6. Špalíky broskví rozšleháme se 4 lžícemi ovocného nálevu, vmícháme jogurt, oba cukry a citrónovou kůru, ochutíme likérem
7. Želatinu vymačkáme, rozpustíme, vymačkáme a vmícháme do jogurtové směsi, dáme vychladit
8. Ušleháme hodně tuhou šlehačku, jakmile začne jogurtový krém želírovat, vmícháme ji do něj, polovinu tohoto krému dáme do formy
9. Na povrch rozdělíme připravených 8 kousků broskví a zakryjeme zbytkem krému, dáme aspoň na 2 hodiny chladit
10. Dezert vyjmeme s formy i s alobalem, který opatrně stáhneme, nakrájíme na 5 cm široké řezy
11. Zbylé ovoce pokrájíme na kousky, řezy jimi ozdobíme, dezert dále posypeme čokoládovými hrudkami a dozdobíme lístky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy