Fitness buchta zdravá a bez cholesterolu.
Ingredience:
250 g | třtinového cukru |
200 g | polohrubé mouky |
200 g | ovesných vloček (jemně drcených) |
7 ks | vaječných bílků |
1 ks | skořicového cukru |
1 ks | vanilkového cukru |
1 ks | prášek do pečiva |
1 ks | žloutku |
3 dl | vlažné vody |
1 dl | oleje (olivový nebo hroznový) |
1 lžička | skořice |
4 ks | bílého neochuceného jogurtu |
1 ks | sklenice zavařených jablek |
Postup:
1. Do mísy nasypeme 200 g cukru, přidáme 6 bílků a jedno celé vejce, 1 dl oleje a vše důkladně rozšleháme
2. Přidáme dva jogurty a za stálého míchání přidáváme mouku, 3 dl vlažné vody,ovesné vločky a prášek do pečiva, lžičku skořice
3. Těsto důkladně promícháme, poté nalijeme do připravené formy (plechu)
4. Zbylé dva jogurty smícháme s 50 g třtinového cukru a 1 vanilkovým cukrem, s pomocí lžičky postupně naneseme na těsto, přidáme na drobnější kousky nakrájená zavařená jablíčka
5. Nakonec vše posypeme skořicovým cukrem a dáme do předem předehřáté trouby, pečeme 30-40 min na 180-200 °C.