REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtová buchta s jablky a skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fitness buchta zdravá a bez cholesterolu.


Ingredience:
250 gtřtinového cukru
200 gpolohrubé mouky
200 govesných vloček (jemně drcených)
7 ksvaječných bílků
1 ksskořicového cukru
1 ksvanilkového cukru
1 ksprášek do pečiva
1 ksžloutku
3 dlvlažné vody
1 dloleje (olivový nebo hroznový)
1 lžičkaskořice
4 ksbílého neochuceného jogurtu
1 kssklenice zavařených jablek

Postup:

1. Do mísy nasypeme 200 g cukru, přidáme 6 bílků a jedno celé vejce, 1 dl oleje a vše důkladně rozšleháme
2. Přidáme dva jogurty a za stálého míchání přidáváme mouku, 3 dl vlažné vody,ovesné vločky a prášek do pečiva, lžičku skořice
3. Těsto důkladně promícháme, poté nalijeme do připravené formy (plechu)
4. Zbylé dva jogurty smícháme s 50 g třtinového cukru a 1 vanilkovým cukrem, s pomocí lžičky postupně naneseme na těsto, přidáme na drobnější kousky nakrájená zavařená jablíčka
5. Nakonec vše posypeme skořicovým cukrem a dáme do předem předehřáté trouby, pečeme 30-40 min na 180-200 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy