REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jižanské kuře se salátem coleslaw

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete obalené ve směsi strouhanky, hladké mouky, koření na kuře a mleté papriky, usmažené dozlatova, podávané s ochuceným salátem.


Ingredience:
2 kskuřat
375 mlpodmáslí
olej na smažení
Na obalení:
2,5 lžícekoření na kuře
2 lžičkymleté papriky
180 gstrouhanky
115 ghladké mouky
Na směs koření na kuře:
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičkysušené cibule
2 lžičkymletého kmínu
2 lžičkysoli
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkamletého fenyklu
1 lžičkasušené bazalky
1/4 lžičkymletého pepře
1 lžícemleté pálivé papriky
Na salát:
3 lžícemajonézy
3 lžícebílého jogurtu
1 lžičkadijonské hořčice
400 gbílého zelí
100 gstrouhaného čedaru
20 gčerstvé pažitky
1 ksčervené cibule
1 ksmrkve
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřata omyjeme, osušíme, naporcujeme a naložíme do podmáslí
2. Strouhanku smícháme s hladkou moukou, kořením na kuře a mletou paprikou, pak v připravené směsi postupně obalujeme okapané maso vyndané z podmáslí a smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova
3. Kuře podáváme se salátem a vařenými bramborami.

Příprava salátu:
1. Zelí přepůlíme, poté rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatou část, pak ho nakrouháme do velké mísy, přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, oloupanou na tenká kolečka nakrájenou cibuli a promícháme
2. Potom vmícháme směs majonézy, jogurtu a dijonské hořčice, na jemno nasekanou pažitku, salát důkladně rukama promačkáme, protože díky tomu zkřehne a bude křupat, nakonec podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy