REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jižanské kuře se salátem coleslaw

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete obalené ve směsi strouhanky, hladké mouky, koření na kuře a mleté papriky, usmažené dozlatova, podávané s ochuceným salátem.


Ingredience:
2 kskuřat
375 mlpodmáslí
olej na smažení
Na obalení:
2,5 lžícekoření na kuře
2 lžičkymleté papriky
180 gstrouhanky
115 ghladké mouky
Na směs koření na kuře:
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičkysušené cibule
2 lžičkymletého kmínu
2 lžičkysoli
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkamletého fenyklu
1 lžičkasušené bazalky
1/4 lžičkymletého pepře
1 lžícemleté pálivé papriky
Na salát:
3 lžícemajonézy
3 lžícebílého jogurtu
1 lžičkadijonské hořčice
400 gbílého zelí
100 gstrouhaného čedaru
20 gčerstvé pažitky
1 ksčervené cibule
1 ksmrkve
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřata omyjeme, osušíme, naporcujeme a naložíme do podmáslí
2. Strouhanku smícháme s hladkou moukou, kořením na kuře a mletou paprikou, pak v připravené směsi postupně obalujeme okapané maso vyndané z podmáslí a smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova
3. Kuře podáváme se salátem a vařenými bramborami.

Příprava salátu:
1. Zelí přepůlíme, poté rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatou část, pak ho nakrouháme do velké mísy, přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, oloupanou na tenká kolečka nakrájenou cibuli a promícháme
2. Potom vmícháme směs majonézy, jogurtu a dijonské hořčice, na jemno nasekanou pažitku, salát důkladně rukama promačkáme, protože díky tomu zkřehne a bude křupat, nakonec podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy