Porce kuřete obalené ve směsi strouhanky, hladké mouky, koření na kuře a mleté papriky, usmažené dozlatova, podávané s ochuceným salátem.
Ingredience:
2 ks | kuřat |
375 ml | podmáslí |
olej na smažení | |
Na obalení: | |
2,5 lžíce | koření na kuře |
2 lžičky | mleté papriky |
180 g | strouhanky |
115 g | hladké mouky |
Na směs koření na kuře: | |
2 lžičky | sušeného česneku |
2 lžičky | sušené cibule |
2 lžičky | mletého kmínu |
2 lžičky | soli |
1 lžička | sušeného tymiánu |
1 lžička | mletého fenyklu |
1 lžička | sušené bazalky |
1/4 lžičky | mletého pepře |
1 lžíce | mleté pálivé papriky |
Na salát: | |
3 lžíce | majonézy |
3 lžíce | bílého jogurtu |
1 lžička | dijonské hořčice |
400 g | bílého zelí |
100 g | strouhaného čedaru |
20 g | čerstvé pažitky |
1 ks | červené cibule |
1 ks | mrkve |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kuřata omyjeme, osušíme, naporcujeme a naložíme do podmáslí
2. Strouhanku smícháme s hladkou moukou, kořením na kuře a mletou paprikou, pak v připravené směsi postupně obalujeme okapané maso vyndané z podmáslí a smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova
3. Kuře podáváme se salátem a vařenými bramborami.
Příprava salátu:
1. Zelí přepůlíme, poté rozčtvrtíme, odstraníme dřevnatou část, pak ho nakrouháme do velké mísy, přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, oloupanou na tenká kolečka nakrájenou cibuli a promícháme
2. Potom vmícháme směs majonézy, jogurtu a dijonské hořčice, na jemno nasekanou pažitku, salát důkladně rukama promačkáme, protože díky tomu zkřehne a bude křupat, nakonec podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr.