Smažené karbanátky z hermelínu, měkkého salámu, bešamelu a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1 ks | hermelínu |
1 ks | vejce |
2 ks | stroužků česneku |
50 g | libového měkkého salámu |
2 lžíce | ostrého kečupu |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
hladká mouka na obalení | |
sůl | |
Na bešamel: | |
1 lžíce | hladké mouky |
10 ml | mléka |
50 g | másla |
Postup:
1. Nejprve si připravíme bešamel; v rendlíku zpěníme máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji osmahneme, pak přilijeme mléko, za stálého míchání provaříme, odstavíme z tepla a necháme mírně vychladnout
2. Mezitím nastrouháme na hrubo hermelín, přidáme na kostičky nakrájený salám, vejce, ostrý kečup, oloupané prolisované stroužky česneku, mletý pepř, sůl a nakonec vmícháme zchladlý bešamel
3. Hmotu dobře propracujeme, vytvarujeme z ní malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a zvolna osmažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova
4. Podáváme s vařenými bramborami omaštěnými máslem, ostrým kečupem, hořčicí a nakrájenou cibulkou.