REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandský řízek jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čtyři různé sýry nakrájené na malé kostičky a promíchané s mletým masem, usmažené ve zlatém křupavém obalu.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
50 guzeného eidamu
50 gmimolette
50 gkaškavalu
50 gblaťáckého zlata
1,5 dlmléka
1 ksrohlíku
mletý pepř
olej na smažení
sůl
Na obalení:
100 gkukuřičné strouhanky
5 lžichladké mouky
1 ksvejce

Postup:

1. Na kostičky nakrájený rohlík navlhčíme mlékem, rozmělníme ho prsty a přidáme k mletého vepřovému masu
2. Směs osolíme, opepříme a za postupného přilévání zbylého mléka vše důkladně prošleháme mixérem nebo propracujeme rukama, pak necháme zhruba 1 hodinu v chladu odležet
3. Všechny sýry nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 0,5 cm, přimícháme k odleželému masu, dobře propracujeme a vytvarujeme 1,5-2 cm vysoké oválné placičky(aby se nám masová směs nelepila na ruce, navlhčíme je před tvarováním studenou vodou)
4. Placičky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, ve strouhance a poslední vrstvu opatrně přimáčkneme hřbetem ruky a obalení ve vejci i strouhance ještě jednou zopakujeme, aby sýr z řízků nevytekl
5. Připravené řízky pozvolna smažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje na středním plameni dozlatova.

Doporučení:

Řízky budou ještě lépe vypadat i chutnat, když do masovo-sýrové směsi zapracujeme na drobné kostičky nakrájenou podušenou nebo uvařenou kořenovou zeleninu a přidáme nakládaný zelený pepř.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy