V troubě upečená paštika z vařeného králičího masa, vepřových jater, cibule a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1 ks | cibule |
2 ks | vajec |
2 lžíce | čerstvých bylinek (petrželka, tymián, bazalka) |
20 ml | koňaku |
100 ml | jablečného moštu |
100 ml | silného masového vývaru |
100 g | strouhanky |
150 g | vepřových jater |
150 g | plátyků anglické slaniny |
400 g | vařeného králičího masa |
sůl | |
mletý pepř | |
nastrouhaná kůry z 1 citronu |
Postup:
1. Očištěná omytá játra, oloupanou překrájenou cibuli a uvařené králičí maso jemně umeleme na masovém strojku a dáme do mísy
2. Přidáme strouhanku, rozklepnutá vejce, na jemno nasekané bylinky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, jablečný mošt, masový vývar, koňak, vše dobře promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Formu vyložíme plátky slaniny tak, aby dostatečně přesahovaly její okraj, naplníme ji připravenou směsí, povrch uhladíme a překryjeme přečnívající slaninou
4. Formu dáme do pekáčku s vodou, vložíme do vyhřáto trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut, necháme vychladnout, pak paštiku vyklepneme a nakrájíme na plátky.
Servírujeme s brusinkami a čerstvým pečivem.