REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná paštika z králičího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená paštika z vařeného králičího masa, vepřových jater, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kscibule
2 ksvajec
2 lžícečerstvých bylinek (petrželka, tymián, bazalka)
20 mlkoňaku
100 mljablečného moštu
100 mlsilného masového vývaru
100 gstrouhanky
150 gvepřových jater
150 gplátyků anglické slaniny
400 gvařeného králičího masa
sůl
mletý pepř
nastrouhaná kůry z 1 citronu

Postup:

1. Očištěná omytá játra, oloupanou překrájenou cibuli a uvařené králičí maso jemně umeleme na masovém strojku a dáme do mísy
2. Přidáme strouhanku, rozklepnutá vejce, na jemno nasekané bylinky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, jablečný mošt, masový vývar, koňak, vše dobře promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Formu vyložíme plátky slaniny tak, aby dostatečně přesahovaly její okraj, naplníme ji připravenou směsí, povrch uhladíme a překryjeme přečnívající slaninou
4. Formu dáme do pekáčku s vodou, vložíme do vyhřáto trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut, necháme vychladnout, pak paštiku vyklepneme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Servírujeme s brusinkami a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy