REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelítková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Varianta zabijačkové polévky připravené z většího kroupového jelítka, krup a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksvětšího kroupového jelítka
1 kscibule
2 ksstroužky česneku
60 ganglické slaniny
1,5 lvody
3 lžícekrup
majoránka
pepř
sůl
kostka masoxu

Postup:

1. Kroupy večer namočíme ve studené vodě, druhý den je uvaříme doměkka
2. Do hrnce dáme rozkrájenou slaninu a dorůžova ji vyškvaříme, na ni pak dáme zpěnit usekanou cibuli
3. Jakmile cibule zesklovatí, vymačkáme na ni obsah jelítka, měchačkou směs rozmícháme a necháme chvilku osmažit
4. Jelítkovou kaši zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku masoxu, utřený česnek, sůl, pepř a necháme povařit, až získáme chutnou černou polévku
5. Nakonec do polévky vložíme prohřát uvařené a vodou prolité kroupy, ochutíme majoránkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy