REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí se špagetami a cuketou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve slanině obalené opečené jehněčí maso, servírované s plátky cukety a vařenými špagetami, přelité omáčkou.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
400 gšpaget
100 mlbujonu
1 lžíceoleje
1 lžícemásla
1 lžičkatymiánu
2 ksjehněčích plátků
2 ksplátků anglické slaniny
1 kscukety
trochu vermutu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme ve slané vodě na skus a asi 2 minuty před koncem vaření přidáme na tenké plátky nakrájenou cuketu, pak slijeme a protáhneme máslem
2. Očištěné jehněčí maso osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, zabalíme do slaniny, spíchneme párátkem, pak maso z každé strany 3 minuty opečeme v pánvi na rozehřátém oleji, vyjmeme ho a udržujeme teplé
4. Vypečenou šťávu zředíme vermutem, bujonem a krátce povaříme
5. Na talířích ozdobně urovnáme maso, plátky cukety a omáčku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy