REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí maso zapečené s bramborovou kaší, opečeným lilkem a cherry rajčátky.


Ingredience:
600 gmletého jehněčího masa
150 gdrcených rajčat
2 lžíceolivového oleje + na vymazání mísy
1 lžičkaoregana
1/2 lžičkymleté skořice
6 kscherry rajčátek
2 ksstroužků česneku
2 kslilků
1 kscibule
hladká mouka na obalení
mletý pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
250 mlmléka
500 gbrambor
50 gmásla
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě doměkka, pak scedíme, rozmixujeme, přilijeme mléko se změklým máslem a společně vyšleháme na hustější kaši
2. Lilky omyjeme, podélně je nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minut vypotit (odstraníme tak nahořklou chuť)
3. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno, orestujeme na části rozehřátého oleje, přidáme maso, opečeme, ochutíme solí, pepřem, skořicí, oreganem a nakonec přidáme drcená rajčata a chvíli podusíme
4. Lilkové plátky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, obalíme v troše hladké mouky a osmažíme na zbylém rozehřátém oleji, pak lilky rozložíme do vymazané zapékací mísy
5. Po obvodu zapékací mísy navrstvíme bramborovou kaši, do středu dáme masovou směs, kterou poklademe rozpůlenými rajčátky, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme se zeleným salátem. Pokrm také můžeme podle chuti posypat strouhaným sýrem a až potom zapéct.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy