REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí maso zapečené s bramborovou kaší, opečeným lilkem a cherry rajčátky.


Ingredience:
600 gmletého jehněčího masa
150 gdrcených rajčat
2 lžíceolivového oleje + na vymazání mísy
1 lžičkaoregana
1/2 lžičkymleté skořice
6 kscherry rajčátek
2 ksstroužků česneku
2 kslilků
1 kscibule
hladká mouka na obalení
mletý pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
250 mlmléka
500 gbrambor
50 gmásla
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě doměkka, pak scedíme, rozmixujeme, přilijeme mléko se změklým máslem a společně vyšleháme na hustější kaši
2. Lilky omyjeme, podélně je nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 30 minut vypotit (odstraníme tak nahořklou chuť)
3. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno, orestujeme na části rozehřátého oleje, přidáme maso, opečeme, ochutíme solí, pepřem, skořicí, oreganem a nakonec přidáme drcená rajčata a chvíli podusíme
4. Lilkové plátky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, obalíme v troše hladké mouky a osmažíme na zbylém rozehřátém oleji, pak lilky rozložíme do vymazané zapékací mísy
5. Po obvodu zapékací mísy navrstvíme bramborovou kaši, do středu dáme masovou směs, kterou poklademe rozpůlenými rajčátky, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme se zeleným salátem. Pokrm také můžeme podle chuti posypat strouhaným sýrem a až potom zapéct.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy