REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí řízek smažený v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí plátky obalené v těstíčku z vajec, cibule, mléka a koření, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400-600 gjehněčí kýty bez kosti
130 gvajec
100 gcibule
1 dclmléka
chilli koření
olej
sůl

Postup:

1. Z očištěné kýty nakrájíme přes vlákna jednotlivé plátky, okrajové blány nařízneme
2. Maso naklepeme, osolíme a máčíme v těstíčku z vajec, mléka, na kolečka nakrájené očištěné cibule a chilli koření
3. Řízky ihned smažíme dozlatova, po obou stranách, ve větším množství dobře rozehřátého oleje.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši a čerstvé zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy