Polévka z jehněčího masa, špenátu, kyselého mléka, feferonek….
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
200 g | jehněčího masa |
150 g | špenátu |
40 g | másla |
50 g | rýže |
1 ks | žloutku |
1 dl | kysaného mléka |
1 l | vody |
malý svazek jarních cibulek | |
mletá sladká paprika | |
feferonky | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné jehněčí maso nakrájíme na malé plátky a krátce podusíme na másle
2. K masu přidáme drobně pokrájený špenát, na drobno nakrájené cibulky, lehce osmahneme, zasypeme mletou paprikou, osolíme, přilijeme vodu a vaříme
3. Když je maso téměř měkké, přidáme přebranou, propláchnutou rýži, rozsekané feferonky a vše uvaříme doměkka
4. V kysaném mléce rozšleháme žloutek, vlijeme do polévky, přihřejeme, ale již nevaříme
5. Polévku posypeme drobně pokrájenou petrželkou a podáváme.