REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolová čorba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z Bulharska.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gzelených fazolek
1,2 lvody
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
2 kscibule
mletá sladká paprika
petrželka
česnek
kopr
ocet
sůl

Postup:

1. Očištěné fazolky nakrájíme na šikmé nudličky, dáme do trochy vařící osolené vody a uvaříme doměkka
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, posypeme hladkou moukou, osmažíme ji a vmícháme mletou papriku
3. Po zpěnění zalijeme vodou, dobře rozmícháme a čtvrt hodiny za občasného promíchání povaříme
4. Potom přidáme fazolky i s vývarem, krátce vše povaříme a okořeníme nasekanou nadrobno petrželkou, koprem a rozetřeným česnekem
5. Polévku podle potřeby přisolíme, mírně okyselíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy