Rychlá a dobrá večeře, kterou můžete zobat během společenské hry nebo koukání na váš oblíbený film nebo seriál? Jednoznačně jednohubky, které si můžete zpestřit třeba naší šunkovou pomazánkou s křenem. Protože je v pomazánce jen pár surovin, vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té výsledné. My se ale zaměříme na šunku, které je tam nejvíce. Pozornost si zaslouží nový držitel prestižního ocenění Regionální potravina za Karlovarský kraj – Šunka Zvonilka od Romana Krčmy. K její výrobě se používá pouze maso z České republiky. Řadí se mezi šunky nejvyšší jakosti s vysokým podílem masa. Jenom si dejte pozor, abyste ji nesnědli ještě dřív, než zvládnete připravit pomazánku.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
300 g | Šunky Zvonilky nejvyšší jakosti od Romana Krčmy |
200 g | pomazánkového másla |
100 g | čerstvého křenu |
100 g | majonézy |
4 ks | celozrnné bagety |
Postup:
- Šunku nakrájíme na menší kostky.
- Do mixeru vložíme šunku a pomazánkové máslo. Mixujeme do hladka.
- Přendáme do mísy a vmícháme majonézu, dochutíme solí.
- Nakrájíme si bagetu na kolečka, potřeme pomazánkou a zastrouháme čerstvým křenem.
Recept k článku: Recepty s regionální potravinou
Poznámka:Zdroj textu i fotografie: www.regionalnipotravina.cz